Posted inȘtiri

Soluții #eco pentru curățenia din casă — Nature Talks

Soluții #eco pentru curățenia din casă — Nature Talks

Curățenia de toamnă poate fi o adevărată provocare pentru mulți dintre noi, fiindcă implică organizare, muncă fizică, dar și expunerea la soluții de curățenie toxice. Din cauza chimicalelor din care sunt produse, aceste soluții nu doar că ne afectează pe moment starea de bine – ne dau amețeli sau dificultăți în a respira, dar reprezintă și una dintre cauzele poluării din interior.

Prin înlocuirea acestor soluții de curățat – toxice și nesănătoase, putem diminua în mod real gradul de poluare din gospodăriile noastre și, totodată, economisim bani. Ți-am pregătit mai jos o listă de idei eco-friendly pentru produse și soluții care să te ajute la curățenia de toamnă. 

1.Produse eco și biodegradabile 

Înlocuiește bureții de vase de unică folosință cu bureți din materiale reciclabile sau bureți din plante. Buretele de lufa este una din cele mai poluare variante înlocuitoare ale bureților de plastic pentru vase. Fiindcă provin dintr-o plantă, după câteva săptămâni de utilizare, ei încep să se descompună și totodată sunt la fel de eficienți precum un burete obișnuit. 

Pentru curățarea vaselor, o altă variantă ar fi peria cu mâner din bambus și perii din coajă de nucă de cocos. Practic, un produs natural care își face treaba excelent când vine vorba de spălarea vaselor și suprafețelor casnice. 

2.Soluție de curățenie pentru mobilă

Ingrediente: 

  • 120 ml oțet alb
  • 60 ml ulei de măsline
  • 20 picături de ulei esențial de lavandă/ lămâie (pentru parfum plăcut) 

Toate aceste ingrediente naturale se pun într-un recipient cu pulverizator și se agită bine pentru omogenizare. Recomandarea noastră este să testezi soluția pe o suprafață de mobilă mică și ferită, încât să te asiguri că este potrivită pentru lemnul mobilei tale. 

 » Citește mai mult…